Over ons

Winkels te huur

 

Kijk voor het aanbod op Kansrijk Aalsmeer


Aalsmeer-Centrum: het kloppend hart van Aalsmeer

Bloemendorp, waterdorp, ondernemersdorp; de gemeente Aalsmeer is niet voor één gat te vangen. Met ruim dertigduizend inwoners, een zeer centrale ligging in de Randstad en een ongekende bedrijvigheid is Aalsmeer bovenal een dynamisch dorp. Aalsmeerders zijn gewend om hard te werken, maar als het werk gedaan is, is er ruimte voor ontspanning. De inwoners hebben van oudsher een grote lokale binding, wat zich niet alleen uit in een rijk verenigingsleven en talrijke evenementen maar ook in een grote mate van trouwheid aan de lokale winkels en bedrijven.

Winkelgebied Aalsmeer-Centrum
Wie Aalsmeer-Centrum nadert ziet al van verre de toren van de dorpskerk boven de bebouwing uitsteken. Ooit was dit het midden van het dorp, na de inpoldering van het Haarlemmermeer zijn de gemeentegrenzen echter danig opgeschoven. Aalsmeer-Centrum ligt daardoor geografisch gezien aan de rand van de gemeente. Niettemin vormt dit gebied nog altijd het hart van Aalsmeer. In het centrum bevindt zich veruit het grootste winkelgebied, met zo’n honderd winkels en bedrijven. Naast de bekende ketens is er een behoorlijk aantal speciaalzaken te vinden. Ook tal van andere voorzieningen zijn hier gevestigd, zoals het gemeentehuis, de bibliotheek, cafés en restaurants, diverse banken, een postagentschap, de weekmarkt, een gezondheidscentrum en een zorgcentrum. Het winkelgebied onderscheidt zich van andere plaatsen door een dorps karakter, historische panden, winkelen in de open lucht en de ligging aan het water.

Recreatie en toerisme
De laatste jaren mag de ontwikkeling van recreatie en toerisme in Aalsmeer op een toenemende belangstelling rekenen. Overheid en ondernemers realiseren zich dat het ‘bloemendorp aan het water’ op dit vlak unieke kansen heeft. Aalsmeer-Centrum speelt in deze plannen een cruciale rol. Door de ligging direct aan een drukke vaarroute (de Ringvaart) en de aanwezigheid van passantenplaatsen, een groot aantal jachthavens en andere watersportvoorzieningen, is het centrumgebied een aantrekkelijke verblijfplaats voor toeristen en recreanten. Met trekpleisters als tuinbouwmuseum de Historische Tuin, de Westeinder Rondvaart, expositieruimte het Oude Raadhuis en Korenmolen de Leeuw is er voor bezoekers van alles te doen.

Ondernemersfonds Meer Aalsmeer
In 2012 hebben de ondernemers in Aalsmeer-Centrum en de gemeente Aalsmeer de handen ineengeslagen door de oprichting van het Ondernemersfonds Meer Aalsmeer. Doordat iedereen op deze manier bijdraagt aan de verbetering van het centrumgebied worden nieuwe ontwikkelingen mogelijk. De eerste stappen zijn gezet om gezamenlijk te werken aan een nog beter en economisch vitaal winkelgebied. Met veel enthousiasme werkt Meer Aalsmeer aan het vervolg.

Meer Aalsmeer heeft vertrouwen in de toekomst! Wij hopen dat u ook enthousiast bent over de kansen in Aalsmeer-Centrum. Wellicht is een van onderstaande panden iets voor u. Heeft u vragen of wilt u meer weten over het winkelgebied, neem dan contact op met het secretariaat via info@meeraalsmeer.nl.

Kengetallen Aalsmeer
(bron: Gemeente Aalsmeer, 2013)

aantal inwoners:    30.618

Leeftijdsopbouw
0 – 11 jaar: 16,2 %
12 – 24 jaar: 14,2 %
25 – 39 jaar: 17 %
40 – 54 jaar: 24,9 %
55 – 74 jaar: 20,8 %
75 >: 6,8 %

Bevolking naar wijk
Aalsmeer: 11.819
Kudelstaart: 8.999
Oosteinde: 9.800

Economie
aantal bedrijven: 2.426
werkzame personen: 15.684

Recreatie
Verenigingsleven: ca. 150 verenigingen en stichtingen
Aantal jachthavens: ca. 30
Aantal ligplaatsen: ca. 6.000
Aantal hotels: 4

Bloemenveiling FloraHolland ontvangt jaarlijks ca. 80.000 bezoekers (toeristen).
De Historische Tuin ontvang jaarlijks ca. 10.000 bezoekers.
Bekijk de website Visit Aalsmeer voor meer info.

 

Logo Lab 35 | Aalsmeer.nu + Logo CMS Eyecreator